Jano van Gool

In de Pers

Hoe alles moest beginnen - Twee kinderen, Thomas en Licia, gaan met elkaar het verzonnen leven aan, want het echte leven vertrouwen ze niet.... - Thomas Verbogt in: Uitg. Nieuw Amsterdam lees meer
Wat is precies de bedoeling? - Van tijd tot tijd vraagt iemand wie de opvolger is van Carmiggelt. De vraag is even onzinnig als begrijpelijk.... -  in: Boekensalon lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Youp van 't Hek over "Als de winter voorbij is'

In de aanloop naar de uitreiking van de Libris Literatuurprijs houdt in Nooit Meer Slapen iedere nacht een ambassadeur een pleidooi voor één van de genomineerden van de prijs. Maandag 2 mei was dat Youp van 't Hek over Thomas Verbogt. 

Van het ene op het andere moment kan je leven veranderen. In een paar seconden. Zoals een meisje die een verlegen jongen kust. Die herinnering kan je een leven lang bijblijven. Dat gebeurt ook Thomas, de hoofdpersoon uit Als de winter voorbij is. Als 60-jarige man kijkt hij terug op de momenten die zijn leven hebben bepaald.

 

Vorig jaar was Verbogt te gast in Nooit Meer Slapen en sprak daar met Ester Naomi Perquin over Als de winter voorbij is.

thomas verbogt zoekt het in de kracht van het alledaagse