Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Vogel, met Bram van der Vlugt

Never let the truth ruin a good story.

In een oud, verlaten stationsgebouw woont Martinus. Als dertienjarig jongetje is hij er komen wonen. Martinus is nooit vertrokken, al beweert hij zelf van wel. 75 jaar later kijkt hij samen met zijn kleinzoon terug op zijn leven. Een lastige opgave, want Martinus heeft een hoop uit de oorlogsjaren weggestopt en neemt graag een loopje met de waarheid.

Met deze voorstelling, speciaal voor hem geschreven ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag, brengt Bram van der Vlugt een ode aan de kracht van het verhaal. De spannende verhalen van de oude man doen je het verlangen naar de waarheid vergeten. Never let the truth ruin a good story.

Over Bram van der Vlugt
Al decennia lang is Bram van der Vlugt te zien in het theater, op televisie en op het witte doek. Velen zullen hem kennen als Sinterklaas, een rol die hij 24 jaar lang vertolkte. Vanuit kleine toneelgezelschappen groeide hij door naar het nationale theatercircuit, waar hij ondertussen een omvangrijk oeuvre op zijn naam heeft staan. Zo werd zijn rol als Niels Bohr in de voorstelling Kopenhagen beloond met een Louis d’Or en is hij benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De voorstelling Vogel is ter ere van zijn 85e verjaardag voor hem geschreven.

Over Thomas Verbogt
Het was Thomas Verbogt die in de pen klom voor het stuk Vogel. Deze veelzijdige schrijver waagt zich aan verhalen, romans, toneelstukken en cabaretteksten en is bovendien bekend van zijn columns in onder meer De Gelderlander.

Over Kat op het spek
Zij willen theater, literatuur, cultuur en actualiteit verbinden aan de hand van verhalen. Vogel produceren zij met steun van het vfonds; het fonds voor vrede, vrijheid en veteranenzorg.

 

Tekst: Thomas Verbogt, Thijs Prein | Spel: Bram van der Vlugt, Thijs Prein | Vormgeving: Roelof Pothuis | Regie: Peter Vandemeulebroecke | Productieleiding: Gemma Hauptmeijer | Zakelijk leiding: Christiaan Uytdehaage | Techniek: Tom van Hooff | Kostuumontwerp: Dorien de Jonge | In samenwerking met: Kat op het Spek.

Afbeelding: 
Jaar: 
2019