Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Anders

Lijkt me sterk dat het lukt, een radiostilte van een paar weken. Formateur Richard van Zwol kondigde die donderdag af. Paar weken! 
Een dag of vier gaat misschien net en het lijkt me erg aangenaam. Was bijna niet te doen de fractieleiders voor een stuk of twintig microfoons te zien staan zonder iets te willen zeggen, zonder daar ook maar een seconde zin in te hebben. Zichtbaar last hadden ze van al die nieuwsgierigheid. Daarom straalden ze van die stuurse minachting uit.
Dus even niet. Natuurlijk loopt er volgende week een assistent van een van de partijleiders naar buiten met een papier onder de arm waarop interessante informatie staat, bijvoorbeeld: Kamp niet! 
Wilders zal het twitteren ook niet kunnen laten. Heet geen twitteren meer, maar ik houd het woord nog even aan, omdat het bij die kinderachtige manier van communiceren hoort.
Ergens in de 17e eeuw schreef de Franse filosoof René Descartes: “Ik denk, dus ik ben.” Bij veel mensen, onder wie Wilders, is het: “Ik twitter, dus ik ben.” Op die manier zal er vast weer wat lekken.
Maar goed, in principe radiostilte.
Hebben media ook weer ruimte voor iets anders. Nog niet zo lang geleden begon met juni in aantocht de komkommertijd. Die bestaat niet meer, maar soms kun je ernaar terug verlangen. Vooral naar berichten over dieren die op uitzonderlijke plaatsen worden aangetroffen, meestal informatie waar je weinig aan hebt, maar waarover je toch even nadenkt. Bijna twee weken geleden werd er bij een hockeycomplex in Spijkenisse een koningspython gevonden. 
Sommige kranen schreven er kort over. Ik lees zoiets gretig en vraag me af wat ik van de koningspython weet. Bijna niks. En van Spijkenisse? Nog minder. Dat moet anders!