Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Leegte

Van veel teleurstellingen word je sterker. Soms niet meteen, maar uiteindelijk wel, meestal. Toch proberen we ze te voorkomen, wat natuurlijk niet altijd lukt. 
Ik heb nog niet gekeken naar een nieuw televisieprogramma dat GoedNieuws heet. De naam zegt het al: er wordt daarin alleen maar goed nieuws behandeld.
Van televisiedeskundige Angela de Jong begrijp ik dat je net zo goed niet kunt kijken, maar door dat oordeel zal ik me niet laten weerhouden. Er zijn momenten waarop ik graag programma’s zie waarnaar je net zo goed niet kunt kijken. Vooral op ontzettend enerverende dagen. Je hoofd moet leeg en hoe kan dat beter door het met leegte vol te laten stromen? Als die leegte maar beweegt. Talkshows zonder geluid kunnen weldadig zijn. Je ziet hoofden vol meningen en meninkjes zonder dat je daarvan kennis hoeft te nemen.
Over het programma GoedNieuws heb ik uiteraard wel nagedacht, ook omdat ik me graag met goed nieuws bezighoudt. 
Toch aarzel ik. Lees ik een boek over mensen zonder een probleem? Ga ik naar een film waarin iedereen hartstikke gelukkig is? Luister ik naar muziek die alleen maar jubelt? Drie keer nee. Waarom niet? Omdat ik altijd behoefte aan spanning heb, zoiets.
Graag vraag ik me af welk goed nieuws in GoedNieuws aan de orde komt. Daarom kijk ik nog niet. Ik zie tegen teleurstelling op. Kan best zijn dat ik over goed nieuws hoor praten terwijl ik het maar matig goed nieuws vind. Iedereen heeft eigen gedachten over goed nieuws. Als ik bedrukt van huis ga en om de hoek op een vensterbank een rode poes zie dommelen in de herfstzon, vind ik dat enorm goed nieuws. Maar ja, waarschijnlijk zie je dat tafereel niet in GoedNieuws. Ook niet: hockeymeisjes op zondagochtend!