Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Noten

Zeker weten doe ik het niet, want ik weet haast niets zeker, maar volgens mij is er in mijn directe omgeving niemand die heeft gestemd op Forum van Democratie, of daarmee sympathiseert.
Als ik het goed begrijp, moet je dat nu kunnen ruiken, want de partij heeft een mannenparfum op de markt gebracht, genoemd naar de leider: Eau de Thierry. 44 euro per flesje. Ik kan niet zeggen geen geld, maar volgens mij zit veel reukwater in die prijsklasse. De geur is `sterk en ongetemd’, een direct gevolg van de persoonlijkheid van Baudet. Bedenk ik niet zelf, staat in de krant.
Als het over dat soort geuren gaat, moet je altijd vragen wat de noten zijn, ander woord voor de voornaamste ingrediënten: hier een mixture van Italiaanse mandarijn en pepermunt, las ik. 
De ene rechtse partij is de andere niet: ik zie het verschijnsel niet zo gauw bij de PVV de kop opsteken: Geur van Geert, met als topnoten Hollandse lentelucht en tosti kaas.
Italiaanse mandarijn en pepermunt, wat ruik je dan? En wat wil Forum van Democratie ermee? Ja, centje verdienen, net zoals met die maaltijdboxen, maar er moet meer aan de hand zijn.
Iemand die Eau de Thierry op het lichaam heeft gespat, weet hoe die ruikt, `sterk en ongetemd’. Of dat je gedrag beïnvloedt, zou ik niet kunnen zeggen, maar het is natuurlijk wel zo dat FvD-sympathisanten elkaar herkennen. Je staat sterk en ongetemd bij de vis in de supermarkt en ineens ruik je dezelfde geur naast je. Wat doe je? Triomfantelijke glimlach, schouderklopje, duim omhoog, wegwerpgebaar naar klanten die niet sterk en ongetemd ruiken?
Stel dat je van niets weet en je zit in de bus naast iemand die zich in Eau de Thierry heeft gemarineerd, wat gaat er dan door je heen?