Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Vooruit

Wanneer ik op radio of televisie een hoge militair of een gezaghebbend politicus over oorlogsdreiging hoor ik spreken, dwalen mijn gedachten meteen af. Probeer ik tegen te houden, maar dat lukt niet. Gaat dus niet over oorlogsdreiging ver weg, want die is er altijd, nee, hier. Poetin!
Ik houd me losjes vast aan het gemakzuchtige zinnetje: het zal zo’n vaart niet lopen. Er is nog een erger zinnetje: dat zien we dan wel. Wanneer is `dan’?
Ga ik dan zeggen: had ik maar beter geluisterd?
Toen ik nog niet zo lang bezig was met mijn leven, dreigde er ook oorlog. Was nog net niet aan de hand, daarom heette die periode de Koude Oorlog, maar die kon dus best Warm worden.
Ik hoef niet mijn best te doen mijn vader begin jaren 60 te horen voorlezen uit de brochure die verspreid werd door de Bescherming Bevolking: Wenken voor bescherming van uw gezin en uzelf. Dat we zo snel mogelijk onder tafel moesten kruipen als de atoombom viel of gevallen was. Mijn vader laste na dat advies een korte pauze in en sloeg met de vlakke hand zacht op de tafel waaraan we zaten. Er waren meer tips, maar deze leek ons wel de belangrijkste.
Zou zo’n brochure me nu helpen? Weet ik niet. Ik ben op de hoogte van het bestaan van Prepshops, waar je van alles kunt aanschaffen om in noodsituaties te overleven. Ik heb me niet eens afgevraagd waar ik die Prepshops kan vinden.
Zojuist zocht ik op internet een Prepshop op en ik zag de noodpakketten: Denk Vooruit Noodpakket Essentieel 169,00, Denk Vooruit Noodpakket Basic 299,00 en Denk Vooruit Noodpakket Plus 449,00.
Soms heb ik een hekel aan keuzemogelijkheden! Overleef ik met een Pakket Plus anders dan met een Pakket Essentieel? Denk ik dan scherper vooruit? Wil ik dat?