Jano van Gool

In de Pers

Montere Weemoed II, met Thomas Verbogt & Beatrice van der Poel - Gezien op 2 maart 2022, OBA Theaterzaal, Amsterdam  ... - Kester Freriks in: Theaterkrant lees meer
The Tree of Life. Soeben ausgelesen: Thomas Verbogt – „Wenn der Winter vorbei ist“ (2020) - Keine 100 Seiten und auch keine 50 Seiten, nein genau eine einzige Seite brauchte es.... - David Wonschewski in:  lees meer
Nieuwe roman van Thomas Verbogt, een wrokloze boomer - Thomas Verbogt zoekt naar manieren om van het leven te houden en er zin aan te geven.... - Rob Schouten in: Trouw lees meer

Recent

Er zijn nog geen toneelstukken toegevoegd

Zorgvuldig

Je mag niet zeggen dat je niet van wielrennen houdt, dus houd ik mijn mond. Vind ik erg, zeker in gezelschap van liefhebbers, maar ik kan er niets aan doen. Komt ook doordat er mij iets essentieels ontgaat. Tijdens bijvoorbeeld de Tour lukt het me niet op te slaan hoe het met de puntentelling zit. Moet ik misschien beter mijn best voor doen.
Doet er nu niet toe, maar ik wist daarom niet wie commentator Danny Nelissen is. Hij is door de NOS ontslagen wegens wangedrag. Marijn de Vries, ooit ook wielrenner maar nu journalist, zat bij hem in de auto. Tijdje geleden ving ik op dat Nelissen het met haar nogal intens over seks had gehad en daar was ze niet van gediend. Ze diende een klacht in. 
Die klacht zal begrijpelijk zijn, maar wat ik al vaker zei, is dat het zo zou helpen als duidelijk werd wát er dan ter sprake kwam, in welke bewoordingen. Zo leren we beter begrijpen wat wangedrag is en daardoor ook wat het aanricht.
Denk ik ook als ik lees over grensoverschrijdend gedrag in de Kamer. Het is allemaal niet niks: intimideren, schofferen, buitensluiten, negeren en pesten. Hoe veel ellende krijg je bij elkaar? Het gaat dus om mensen die de eervolle taak hebben ons te vertegenwoordigen en de gang van zaken in dit landje te bepalen.
Is allemaal zorgvuldig onderzocht, begrijp ik, 289 pagina’s bevindingen, 289 pagina’s!, maar wat staat er op die pagina’s? Hoe werd er geïntimideerd en geschoffeerd en ga zo maar door?
Voorbeelden! Concreet! Niet om sensatiezucht te bevredigen, nee zeg, maar om inzicht in wat er aan de hand is.
Als ik zeg dat iemand me beledigd heeft, is het een loze mededeling als ik niet zeg wat die belediging inhield. Dan pas kunnen we het er echt over hebben.